یخچال فریزر ها یکی از اصلی ترین و مهم ترین لوازم برقی موجود در آشپزخانه ها هستند و از قطعات و تجهیزات بسیار پیشرفته ای تشکیل شدهاند. همچنین موتور و یا کمپرسور یخچال نیز یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته در تمامی یخچال فریزر ها است و به عنوان سیستم عامل اصلی در یخچال ها عمل می کند. در این مقاله نیز به معرفی کمپرسور و یا موتور یخچال پرداخته و آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
کمپرسور یخچال چیست؟
کمپرسور و یا موتور یخچال، قطعه ای سیاه رنگ است که در قسمت پایین و پشت یخچال ها نصب شده و جزء اصلی ترین و مهم ترین قطعات موجود در تمامی یخچال فریزر ها می باشد. کمپرسور یخچال وظیفه خنک سازی مواد غذایی و تولید سرما در یخچال فریزر را به عهده داشته و عملکرد صحیح آن تأثیر مستقیمی در فعالیت درست یخچال خواهد داشت. کمپرسور یخچال در برند ها و کیفیت های متفاوتی تولید و در بازار عرضه می شوند و از اجزایی چون سوپاپ ها، میلنگ و پیستون تشکیل شده اند. از جمله برند های برتر موجود در موتور یخچال ها نیز می توان به برند سامسونگ، ال جی، میتسوبیشی، بیتزر، لاندا، دانفوس و غیره اشاره نمود.
عملکرد کمپرسور یخچال
کمپرسور یا موتور یخچال توسط انرژی الکتریکی عمل کرده و وظیفه اصلی آن ایجاد سرما در یخچال فریزر ها می باشد. این قطعه در یخچال ها، سبب فشرده سازی گاز موجود در لوله های اواپراتور و گردش آن ها شده و این عمل نیز توسط حرکات دورانی میلنگ ها و باز و بسته شدن سوپاپ ها در کمپرسور انجام می شود. جهت بیان ساده تر نیز می توان گفت که میلنگ در موتور یخچال با حرکات دورانی خود، سبب باز و بسته شدن پیستون ها شده و سبب حرکت گاز درون لوله های داخلی یخچال می شود. حرکات مداوم گاز در لوله ها نیز سبب تولید سرما در داخل یخچال فریزر شده و بنابراین کمپرسور یخچال، با فشرده کردن گاز مبرد در کانال های اواپراتور، سرمای مورد نیاز یخچال را تأمین می نماید.
انواع کمپرسور یخچال
به طور کلی کمپرسور و یا موتور موجود در یخچال ها به ۲ دسته اینورتر خطی و یا معمولی پیستونی تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این موتور ها نیز بر اساس عملکرد و ساختار با یکدیگر متفاوت هستند و از جمله انواع آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کمپرسور اینورتر یا خطی
این نوع از کمپرسور ها جزء جدید ترین موتور های به کار رفته در یخچال فریزر های امروزی هستند و مصرف انرژی آن ها نسبت به موتور های قدیمی بسیار پایین بوده و در تولید و ساخت آن ها از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای به کار برده شده است. کمپرسور های اینورتر در هنگام عملکرد، سر و صدای بسیار کمی داشته و قیمت آن ها نیز نسبت به موتور های معمولی بسیار بیشتر می باشد.
کمپرسور معمولی
این نوع از کمپرسور ها دارای رنگ مشکی هستند و در قسمت پایین و پشت یخچال ها نصب می شوند. کمپرسور های معمولی نسبت به کمپرسور های اینورتر در ابعاد بسیار بزرگ تری ساخته می شوند و مصرف انرژی آن ها نسبت به موتور های اینورتر بسیار بالا بوده و از قیمت مناسب تری نیز برخوردار هستند.
همچنین کمپرسور های یخچال بر اساس طراحی نیز دارای انواع متفاوتی همچون موتور های پیستونی، موتور های مارپیچی و موتور های دورانی هستند و هر کدام نیز دارای عملکرد و بازده متفاوتی می باشند.
مشکلات رایج در کمپرسور یخچال
دلایل بسیار متفاوتی سبب خرابی کمپرسور و یا موتور موجود در یخچال فریزر های امروزی می شوند و از جمله مشکلات و ایرادات متداول در کمپرسور ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
داغ شدن موتور یخچال به دلیل ایراد در فن کندانسور، کثیف بودن لوله های کندانسور، ایراد در رله استارت، حرارت بالای محیط اطراف یخچال و همچنین فعالیت بیش از حد کمپرسور
-
سوختن موتور یخچال به دلیل ایراد در ترموستات، ایراد در فن خنک کننده، کثیفی موتور یخچال و نوسانات برق
-
از کار افتادن فن کمپرسور یخچال
-
تولید صدا های غیر عادی و غیر معمول از کمپرسور یخچال
-
تغییر دمای مداوم در داخل یخچال
-
برفک زدن فضای داخلی یخچال
-
افزایش دمای ناگهانی داخلی یخچال
-
استارت بیش از حد موتور در یخچال
اینجا بخوانید: 21 نکته مهم در نگهداری از یخچال و فریزر
در پایان
با توجه به مطالب ارائه شده در این مقاله، کمپرسور موجود در یخچال فریزر ها نیز همانند سایر قطعات و تجهیزات دیگر در یخچال ها، ممکن است به دلایل گوناگونی دچار برخی ایرادات و مشکلاتی شده که نیاز به تعمیر و یا تعویض خواهند داشت.
شرکت زانکو سرویس دارای بیش از ۱۵ سال تجربه در زمینه تعمیرات انواع لوازم خانگی در برند های متفاوت بوده و دارای تیم تعمیراتی بسیار کار آزموده و متخصص در این حرفه است. این مجموعه به عنوان نمایندگی تعمیر یخچال در کرج تمامی خدمات نصب، تعمیر و انجام سرویس های دورهای تمامی لوازم خانگی را در محل به مشتریان خود ارائه داده و شما می توانید جهت تعمیر و یا تعویض کمپرسور یخچال خود، با شماره تلفن 02632811842 شرکت زانکو سرویس تماس گرفته و درخواست تکنسین نمایید.
بدون دیدگاه